Antrenör Vize Semineri tamamlandı

Antrenör Vize Haberler

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu’nun 2022 yılı sezonuna yönelik yapılan Modern Pentatlon Antrenör Vize Semineri, 3 Ocak’ta çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirildi. TMPF Eğitim Kurulu Süha Başer, TMPF Teknik Kurulu Başkanı Kutluğhan Özkan ve Dış İlişkiler Kurulu Başkanı Emir Kıvanç Başar’ın sunum yaptığı seminere 60’ın üzerinde antrenör katılım gösterdi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TMPF Başkanı Veli Ozan Çakır, federasyonun gerçekleştirdiği çalışmalarla modern pentatlonda çok önemli bir gelişim yakalasa da, pandemi nedeniyle eksik kalan çalışmaların da yapılmasıyla modern pentatlonun tabana yayılmasını sağlamayı öncelikli hedef olarak ortaya koydu. Çakır, biathle, triathle, laser run gibi olimpik olmayan disiplinlerimizin kitleselleşmesini sağlayarak buradan olimpik formattaki dörtlü ve beşli branşları geçişlerin gerçekleştirilmesini arzu ettiklerini söyledi ve bunun da antrenörlerimizin katkısıyla gerçekleşeceğine vurgu yaptı.

Federasyonunun son yıllarda çok anlamlı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten TMPF Eğitim Kurulu Başkanı Süha Başer, bu çalışmaların takdir edilmesi gerektiğini söyledi ve bunun daha iyi noktalara taşınması noktasında içeride veya dışarıda olan tüm pentatlon paydaşlarının bu çalışmaları desteklemesinin önemine vurgu yaptı.

2022 taslak faaliyet programı içeriğine yönelik bilgi veren Teknik Kurul Başkanı Kutluğhan Özkan, milli takım seçmelerine ilişkin bilgilendirmede bulundu. UIPM’in bazı kurallarda yaptığı değişikliklerle modern pentatlonun yeni bir evreye girdiğini ifade eden Özkan, sezonun ilk 6 ayının kritik olduğunu, bu sürecin yapılan değişikliklerin sporcularla birlikte uyum içinde geçeceğini söyledi.

TMPF Teknik Kurul Üyesi ve Dış İlişkiler Kurulu Başkanı Emir Kıvanç Başar ise, Uluslararası Modern Pentatlon Birliği’nin (UIPM) modern pentatlon yarışları özelinde gerçekleştirdiği değişikliklere ilişkin sunum yaptı. Modern pentatlon sporunu daha izlenebilir kılmak için UIPM tarafından yapılan değişikliklerin Kasım 2021’de yapılan UIPM Kongresi’nde kabul edildiğini belirten Başar, UIPM’in henüz bir kural kitapçığı yayınlamadığını, ancak kongrede binicilik, koşu mesafeleri, eskrim, kıyafetler, puanlamalar, yarış sıralamaları gibi başlıklar üzerinden yapılan açıklamaları dikkate alarak bir bilgilendirme gerçekleştirdi. Başar, yapılan değişikliklerin UIPM’in değişiklikleri resmen açıklamasıyla birlikte, çevirisi yapılarak kamuoyuna sunulacağını sözlerine ekledi.

Toplantıda, federasyonun 2022 yılında gerçekleştireceği iki Dünya Kupası etkinliği, ulusal sıralama yarışları, PentAntik, SüperAtlet ve İl İl Laser run Tanıtım Turları’na ilişkin paylaşımların da yapıldığı toplantıda, anterörlerin soruları ve ortaya koydukları görüşlerle sona erdi.

İçeriği paylaşmak için aşağıda bulunan butonları kullanınız.