2022’nin ilk Ulusal Sıralama Yarışı Eryaman TOHM ve Sincan Aile Yaşam Merkezi’nde başlıyor

Haberler Manşet Haberler

Türkiye Modern Pentatlonu Federasyonu (TMPF), U19, Gençler ve Açık Yaş kategorilerine yönelik olarak düzenlediği ‘Birinci Ulusal Sıralama ve Milli Takım Seçme Yarışları’nı Ankara’da gerçekleştiriyor.

Yüzme etabı Eryaman TOHM’da, eskrim, koşu ve atış etapları ise Sincan Aile Yaşam Merkezi’nde 22-23 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacak yarışlarda; U19, Gençler ve Açık Yaş yaş kategorileri için yüzme, eskrim, koşu ve atıştan oluşan 4’lü ulusal sıralama ve milli takım seçmeleri yapılacak. Birinci Ulusal Sıralama Yarışları ve Milli Takım Seçme Yarışları’na toplam 25 kadın 25 erkek pentatlet olmak üzere toplam 50 sporcu katılım gösteriyor.

Birinci Ulusal Sıralama Yarışları’nın ilk günü olan 22 Ocak’ta U19 kadın ve erkek sporcuların yüzme ve eskrim etaplarındaki yarışları gerçekleştirilecek. Yarışın son günü olan 23 Ocak’ta ise kadın ve erkek pentatloncuların ulusal sıralamalarını belirleyecek koşu ve atış yarışlarına sahne olacak.

Sporcular yarışmalara, 2022 yılı vizesine sahip modern pentatlon lisansıyla katılım gösterebilecek. Yarışmada U19, Gençler ve Açık Yaş kategorilerinde ilk üç dereceye giren kadın ve erkek sporcular madalya ile ödüllendirilecek.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu’nun yıl boyunca gerçekleştirdiği dört adet ulusal sıralama yarışı sonunda elde edilen derecelere göre milli takım kadrosu belirlenirken; aynı zamanda Avrupa ve Dünya Şampiyonaları gibi uluslararası modern pentatlon yarışlarında Türkiye’yi temsil edecek sporcular da seçilmiş olacak.

İçeriği paylaşmak için aşağıda bulunan butonları kullanınız.