Antrenörlük eğitiminde uzaktan eğitim süreci başlıyor

Duyurular

Gençlik ve Spor Bakanlığı, antrenörlük eğitiminde ‘temel eğitim’ ve ‘uygulamalı eğitimi’ içeren yeni antrenörlük eğitim sisteminin startını verdi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ile birlikte uzaktan eğitim modeli ile verilecek 90 günlük temel eğitim aşamasının başvuruları 26 Ağustos’ta başlıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Açıköğretim Fakültesi bünyesinde yürütülecek olan, ‘temel eğitim’ ve ‘uygulamalı eğitimi’ içeren yeni Antrenör Eğitim Sistemi’ne başvurular 26 Ağustos’ta başlıyor. Başvuruları 26 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında ‘e-devlet-GSB-Spor Bilgi Sistemi’ üzerinden gerçekleştirilecek   Antrenör Eğitimi Programı Temel Eğitimi, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi işbirliğiyle uzaktan eğitim modeli ile yapılacak.

Temel eğitim başvuruları 26 Ağustos’ta

Antrenörlük mesleğine adım atmak isteyenlerin ve mevcut antrenör belgesinin kademesini yükseltmek isteyenlerden muafiyet hakkı bulunmayanların temel eğitim başvuruları, 26 Ağustos-06 Eylül 2020 tarihleri arasında e-Devlet Kapısı-GSB-Spor Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. 

90 gün temel eğitim

Antrenörlerin gelişimine katkı sağlamak ve çalışmalarına bilimin ışığı altında rehberlik etmek amacıyla hazırlanarak 14 Aralık 2019 tarihinde yürürlüğe giren yeni Antrenör Eğitimi Yönetmeliğine göre Antrenör Eğitim Sistemi, temel (teorik) ve uygulama eğitimi olarak iki aşamadan oluşuyor.

Eğitimin ilk aşaması olan ‘temel eğitim’, uzaktan eğitim modeli ile Anadolu Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında Açıköğretim Fakültesi bünyesinde yürütülecek. Temel eğitimi ve sınavı, ilk 10 gün başvuru, 2 ay 10 gün temel eğitim, son 10 gün sınav ve değerlendirme süreci olarak toplam 90 günlük bir eğitim sürecini kapsıyor.

5 farklı eğitim modülü

Temel Eğitim Sisteminde uzaktan eğitim modeli ile 5 farklı modülden (Spor ve Sağlık Bilimleri, Antrenman ve Hareket Bilimleri, Spor Yönetimi, Sporda Öğrenme ve Öğretme, Sporda Psiko-Sosyal Alanlar) oluşan 5 kitap, 5 antrenörlük kademesi için toplam 24 kitap hazırlandı. Kitap hazırlama sürecinde spor bilimleri alanında eğitim veren farklı üniversitelerden 121 akademisyen bölüm yazarı, 24 akademisyen kitap editörü, 5 akademisyen ise baş editör olarak görev aldı. Spor bilimleri alanında hazırlanan kitaplar,  şimdiye kadar hazırlanan en önemli referans kaynak niteliğinde görülüyor. Temel eğitime katılacak adaylar her kademe için aynı modüllerden farklı kitap setinden yararlanacak. Temel eğitimde uzmanlar tarafından hazırlanan kitapların yanı sıra yazılı, işitsel ve görsel olarak tüm e-öğrenme materyalleri adayların hizmetine sunulacak.

Temel eğitimde başarılı olan adaylar, ilgili federasyonca açılacak olan ‘uygulama eğitimi’ne katılarak. uygulama eğitimi ve sınavında başarılı olmaları halinde antrenör belgelerini alabilecek.

Başvuru koşullarını ve eğitime ilişkin sağlanan muafiyet ayrıntılarını aşağıdaki belgeden inceleyebilirsiniz… Yeni Antrenör Eğitimi Yönetmeliği’ne göre uygulanacak Antrenör Eğitim Sistemi’nin detaylarına, ayrıca http://sporegitim.gsb.gov.tr/ adresinden de ulaşabilirsiniz.

İçeriği paylaşmak için aşağıda bulunan butonları kullanınız.