2023 Antrenör Vize Semineri tamamlandı

Antrenör Vize Haberler Manşet Haberler

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu’nun 2023 yılı sezonuna yönelik yapılan Modern Pentatlon Antrenör Vize Semineri, 15 Ocak’ta çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirildi. TMPF Eğitim Kurulu Başkanı Süha Başer, TMPF Teknik Kurulu Üyesi ve Dış İlişkiler Kurulu Başkanı Emir Kıvanç Başar’ın sunum yaptığı seminere 60’a yakın antrenör katılım gösterdi.

Modern pentatlonun engel parkuru branşıyla birlikte yeni bir sürece doğru adım ettiğini dile getiren TMPF Eğitim Kurulu Başkanı Süha Başer, herkesin yeni koşullara yönelik bir yapılanma içerisinde olması gerektiğine dikkat çekti ve bunu en kısa süre içinde yerine getiren sporcuların uluslararası arenada fark yaratacağını ortaya koydu.

TMPF Teknik Kurul Üyesi ve Dış İlişkiler Kurulu Başkanı Emir Kıvanç Başar ise, Uluslararası Modern Pentatlon Birliği’nin (UIPM) yakın bir zamanda yayınladığı engel parkuru kural kitapçığına ilişkin detaylar konusunda antrenörleri bilgilendirdi.

Seminerde federasyonun 2023 yılında ülkemizde ev sahipliği yapacağı uluslararası yarış etkinliklerine, yeni branşın ulusal sıralama yarışlarındaki uygulanma şekline ilişkin paylaşımlar yapıldı. Toplantıda sporcuların engel parkuruyla şubat ayında yapılacak 2023’ün ilk ulusal sıralama yarışında deneyeceği ifade edilirken, bunun bir nevi sporcular açısından test niteliği taşıyacağı kaydedildi.

Toplantı, antrenörlerin yeni disipline yönelik yaklaşımlarını ortaya koymasıyla son buldu.

İçeriği paylaşmak için aşağıda bulunan butonları kullanınız.