2022 UIPM Dünya Kupası Finali sona erdi

Haberler

Uluslararası Modern Pentatlon Birliği’nin (UIPM) Türkiye’de düzenlediği 2022 UIPM Dünya Kupası Finali’nde bugün yapılan Karışık Bayrak Yarışı ile birlikte sona erdi. 12 ülkeden kadın erkek pentatletin yarıştığı bayrak yarışında ülkemizi İlke Özyüksel ve Buğra Ünal çifti temsil etti.

Eskrim sıralamalarıyla start alan ve sonrasında binicilik, eskrim bonus round, yüzme ve laser run etabıyla devam eden 90 dakikalık pentatlon formatıyla yapılan UIPM Dünya Kupası Finali’nin son müsabakası olan Karışık Bayrak Yarışı’nı toplam 1357 puan alan Macar Michelle Gulyas ve Balazs Szep çifti birinci olarak bitirirken; Japon Taishu Sato ve Misaki Uchida çifti 1351 puanla ikinci, Polonyalı sporcu Natalia Dominiak ve Daniel Lawrynowicz çifti yarışı 1341 puanla üçüncü sırada tamamladı. Milli sporcularımız İlke Özyüksel ve Buğra Ünal, bayrak yarışını 1327 puanla 5’inci sırada bitirdi.

Her yıl dört etap ve bir final şeklinde geçekleştirilen dünya kupası serisinin son yarışı olan UIPM Dünya Kupası Finali, Paris 2024 Olimpiyatları öncesinde 90 dakikalık yeni modern pentatlon formatı şeklinde yapılan ilk final müsabakası olarak kayıtlara geçti. 22 Haziran’da yarı final mücadeleleriyle başlayan ve 24 ülkeden 36 kadın-36 erkek sporcunun kota aldığı Dünya Kupası Finali’nin 25 Haziran’da yapılan kadınlar kategorisi final yarışlarında Fransız Elodie Clouvel, İngiliz Jessica Varley ve Macar Michelle Gulyas dereceye girerken; erkekler kategorisinin kazananları ise Güney Koreli Woongtae Jun ve Changwan Seo ile Macar Csaba Bohm oldu.

İçeriği paylaşmak için aşağıda bulunan butonları kullanınız.