2021 yılı ‘Milli Takım Seçme Kriterleri’ yayınlandı

Haberler

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu, 2021 yılında U17, U19, Gençler ve Açık Yaş (Gençler ve Büyükler) kategorilerine yönelik oluşturulan ‘Milli Takım Seçme ve Değerlendirme Kriterleri’ni yayınladı.

Federasyon tarafından yayınlanan kriterlere göre; UIPM’in güncel büyükler pentatlon sıralamasında ilk 100 içerisinde yer alan sporcular dışındaki milli takım sporcularını, 2021 yılında ocak, mart, mayıs ve ağustos aylarında gerçekleştirilecek ‘Ulusal Sıralama 1-2-3-4 Yarışları’ sonunda oluşacak klasman sıralamaları belirleyecek.

Milli sporcular; U17, U19, Gençler ve Açık Yaş (Gençler ve Büyükler) kategorilerinde belirlenen sıralamalara göre, 7-14 Şubat 2021 tarihlerinde Mısır’da yapılacak olan ‘Dünya Gençler Şampiyonası’, 14-21  Şubat 2021 tarihlerinde Mısır’da yapılacak olan ‘U17-U19 Dünya Şampiyonası’na, 4-14 Haziran 2021 tarihlerinde Portekiz’de yapılacak olan ‘U17-U19 Avrupa Şampiyonası’na, 28 Haziran-4 Temmuz 2021 tarihlerinde İsviçre’de yapılacak olan ‘Gençler Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazanacak.

Yine Ulusal Sıralama 1-2 Yarışları sonunda alınan puanlar toplamına göre oluşacak olan gençler ve büyükler kategorilerinin beraber değerlendirileceği Açık Yaş klasmanında, belirlenen ölçütlere göre seçilen kadın ve erkek sporcular da ‘Dünya Kupası Macaristan’, ‘Dünya Kupası Bulgaristan 1’ ve ‘Dünya Kupası Bulgaristan 2’ kadrosuna davet edilecek.

Milli Takım Seçme ve Değerlendirme Kriterleri, federasyonun yurtiçinde gerçekleştireceği ‘Uluslararası Olimpik Kampı’ programına katılım koşullarını da ortaya koyarken; Biathle ve Triathle klasmanına yönelik ‘Milli Takım Seçme ve Değerlendirme Kriterleri’, daha sonra açıklanacak.   

U17, U19, Gençler ve Açık Yaş (Gençler ve Büyükler) kategorilerine yönelik oluşturulan ‘Milli Takım Seçme ve Değerlendirme Kriterleri’ne ve genel değerlendirme koşullarına aşağıdaki  belgeye tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İçeriği paylaşmak için aşağıda bulunan butonları kullanınız.